Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 11/09 06:16

elpidoforos pentikosti

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Την επίσημη εξαγγελία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην κατακλείδα ομιλία του της 45ης Κληρικολαϊκης Συνέλευσης αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι η επόμενη Κληρικολαϊκή Συνέλευση του έτους 2022 θα γίνει στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία του εορτασμού της εκατοστής επετείου από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής, όπως, άλλωστε, είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο «Εθνικός Κήρυκας».

Μιλώντας στην ελληνική γλώσσα ο Αρχιεπίσκοπος αφού ευχαρίστησε τους ιεράρχες, τους ιερείς, τους συνέδρους, τους κοπιάσαντες για τη διοργάνωση της παρούσας εξ' αποστάσεως Κληρικολαϊκής.

Για τους διοργανωτές και εκείνους οι οποίοι διεξήγαγαν τις εργασίες της Κληρικολαϊκής είπε πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθελοντές, την εργασία που προσέφεραν την έκαναν χωρίς να απολαύσουν κανένα υλικό αγαθό για την αγάπη του Χριστού, για το καλό της Εκκλησίας, με την πίστη τους στην ενότητα και στην πρόοδο της Εκκλησίας μας εδώ στην Αμερική».

Επίσης υπερψηφίστηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός για το έτος 2021 ανερχόμενος στα $24 εκατομμύρια δολάρια, ενώ δόθηκε γενική οικονομική αναφορά και εκθέσεις ελέγχων.

Φωτο: GOA

Εμφανίσεις: 278911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: