Γράφτηκε από τον/την Εκ του Γραφείου Τύπου. 27/09 20:01

anastasiadis elpidoforos 1 

Τον Εξοχ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε σήμερα το πρωΐ στην έδρα του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

Ο κ. Πρόεδρος και η ερίτιμος σύζυγός του κ. Άντρη, αφού προσκύνησαν στο Ι. Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής, ανήλθαν στην επίσημη Αίθουσα Υποδοχής, όπου αντηλλάγησαν εκατέρωθεν προσφωνήσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη, είπε, μεταξύ, άλλων, τα εξής: «Ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου επιφορτισμένος με την ευθύνη της διαποιμάνσεως των ορθοδόξων των ΗΠΑ, προσεύχομαι στον Θεό της αγάπης, της ειρήνης, της φιλανθρωπίας και της καταλλαγής, να μας αξιώσει όλους να δούμε ενωμένο το νησί, όπου ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, όλοι οι πολίτες του, αρμονικά συμβιούντες, θα απολαμβάνουν τα αγαθά της συμφιλίωσης, της ειρήνης, της αδελφοσύνης, της αγάπης, της οικονομικής προόδου και της ανάπτυξης».

Του ευχήθηκε δε και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του.

Ο Πρόεδρος, απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο, τον παρακάλεσε να διαβιβάσει στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο τον βαθύτατο σεβασμό του ιδίου και συνόλου του κυπριακού λαού προς το σεπτό πρόσωπό του και ανεφέρθη διεξοδικά στις επίσημες διεξαχθείσες συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Τέλος, ο Πρόεδρος προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί επισήμως την μεγαλόνησο, όποτε το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: