Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/09 21:16

erdogan elpidoforos 1

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε εκτάκτως χθες αργά το βράδυ με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdogan στο Ξενοδοχείο Cipriani του Μανχάτταν.

Τον Πρόεδρο της Τουρκίας συνόδευε ο στενός του συνεργάτης κ. Ömer Çelik, πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και η συζήτηση περιεστράφη στα θέματα της καταστάσεως των μειονοτήτων σε Ελλάδα και Τουρκία, στην αναγκαιότητα της αναστηλώσεως του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου και στις προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην απόλυτη προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και εν γένει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πρόεδρος, αφού ενημερώθηκε για έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να τον επισκεφθεί κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση ζήτησε ο Πρόεδρος Ερντογάν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και γι αυτό και ο Σεβασμιώτατος τον επισκέφθηκε εκτάκτως στο ξενοδοχείο που έμενε ο Τούρκος ηγέτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε ανεπισήμως και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και χθες τον αποκάλεσε «Ελπιδοφόρο Πρωθυπουργό» λέγοντας πως «είστε νέος και δυνατός και ο λαός περιμένει από εσάς πολλά γιατί μπορείτε να πάτε την Ελλάδα και μπροστά και ψηλά».

«Η ομογένεια» είπε «ήταν είναι και θα είναι πάντα κοντά στην Ελλάδα». Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί επισήμως την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον κ. Ελπιδοφόρο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικής Ελπιδοφόρ έγινε σε εκδήλωση στην Αστόρια όπου εκεί τον προσεφώνησε με τα παραπάνω.

Εμφανίσεις: 300723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: