Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 06/09 14:25

elpidoforos neoi 1

Γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυκας


Ο Σύνδεσμος Ελληνορθόδοξων Ενηλίκων Νέων Αμερικής, γνωστός ως YAL, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο συνέδριό τους στην πόλη Long Beach της Καλιφόρνιας, το οποίο διοργάνωσε η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μητροπολίτη Γεράσιμου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 350 νέοι και νέες, ηλικίας 18 έως και 35 ετών, από 22 πολιτείες της Αμερικής αντιπροσωπεύοντας την Αρχιεπισκοπή. Το θέμα του συνεδρίου είχε τίτλο «Αναγγέλομεν» (Proclaim) και είχε ληφθεί από την Πρώτη Καθολική Επιστολή του Ιωάννη Κεφάλαιο 1 στίχος 3.

Στο αεροδρόμιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, αντιπροσωπεία ιερέων και ομάδα νέων οι οποίοι κρατούσαν μία μεγάλη πινακίδα με την επιγραφή «Αξιος».

Παρών στο Συνέδριο ήταν και ο διάσημος καλλιτέχνης ηθοποιός και τραγουδοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, ο οποίος μίλησε στους νέους και επίσης έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε.

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «ήταν ένα κατά πάντα καλό και καρποφόρο συνέδριο των νέων μας διότι δόθηκε η ευκαιρία της συνομιλίας και συναναστροφής μαζί τους και της διεξαγωγής διαλόγου για την ορθόδοξη πίστη μας, αλλά και πόσο σπουδαίο πράγμα είναι να είμαστε συνδεδεμένοι με την Εκκλησία».

Μιλώντας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Συνέδριο, είπε πως «ήταν μία ξεχωριστή ευλογία διότι μοιράσθηκε με τους νέους μας και όχι μόνο το όραμα του για το μέλλον της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί του και να λάβουν τις ευχές και ευλογίες του.Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν ο διάλογος που είχε μαζί τους στην περίοδο ερωτήσεων και απαντήσεων».

Συμπλήρωσε πως «όλοι νέοι και ενήλικες, κληρικοί και λαϊκοί χάρηκαν πολύ με την παρουσία του, την ομιλία του, το μήνυμα του, την καταδεκτικότητα και προσήνειά του. Διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι νέοι και οι νέες συνέβαλλαν στην προετοιμασία δέκα έως είκοσι χιλιάδων γευμάτων του Οργανισμού «Υψωθείτε Πάνω από την Πείνα» (Rise Against Hunger), για ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν βοηθείας και υποφέρουν από πείνα.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Καθώς βλέπω γύρω τόσα πολλά χαρούμενα πρόσωπα -πρόσωπα ορθόδοξων ενήλικων νέων από όλη την Αρχιεπισκοπή Αμερικής- σκέπτομαι τα λόγια του Αποστόλου Ιωάννη «και ταύτα γράφομεν υμίν, ίνα η χαρά ημών ή πεπληρωμένη» (Πρώτη Καθολική Επιστολή Ιωάννη Κεφάλαιο Πρώτο στίχος 4). Οπως και του Αγίου Ιωάννη η χαρά ήταν πλήρης βλέποντας τα πνευματικά του παιδιά, έτσι και η δική μου χαρά είναι πλήρης και ολοκληρωτική με εσάς αγαπητοί μου νέοι».

Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «συχνά όταν μιλούμε για την αναγγελία του Ευαγγελίου, νομίζουμε ότι μιλούμε για τον Ιησού Χριστό σε ανθρώπους εκτός Εκκλησίας. Ωστόσο σ' αυτόν το στίχο από την Πρώτη Επιστολή του Ιωάννη, ο στόχος του συγγραφέα είναι να αναγγείλουμε τον Χριστό σ' εκείνους οι οποίοι είναι εντός της Εκκλησίας και οι οποίοι είναι ήδη πιστοί στον Κύριο. Ο Αγιος Ιωάννης έστειλε αυτή του την επιστολή στους αδελφούς του Χριστιανούς για έναν συγκεκριμένο σκοπό, κι ο σκοπός αυτός είναι η 'κοινωνία'.

Στα αγγλικά μεταφράζεται ως fellowship, αλλά δεν εκφράζει το πλήρες νόημα της κοινωνίας. Σημαίνει κάτι περισσότερο από φιλία ή αφιέρωση χρόνου από κοινού. Η λέξη κοινωνία σημαίνει αμοιβαία συμμετοχή στα πιο σπουδαία πράγματα στον κόσμο. Σημαίνει μία πλήρη και ελεύθερη ανταλλαγή όλων όσων είναι καλά στη ζωή και πάνω από όλα, κοινωνία ως Θεία Κοινωνία, συμμετοχή στον Μυστικό Δείπνο, Κοινωνία του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Αυτή η Κοινωνία είναι η αιτία για την αναγγελία».

Ακολούθησε περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων μεταξύ των νέων και του Αρχιεπισκόπου.

elpidoforos neoi 2

elpidoforos neoi 2

elpidoforos neoi 2

Εμφανίσεις: 300414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: