Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/06 20:27

brownback elpidophoros

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ.

Ο Πρεσβευτής κ. Μπράουνμπακ ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις ενέργειες και τις θέσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο δεύτερο Υπουργικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουάσινγκτον στα μέσα Ιουλίου όπου θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή του.

"Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές της συνεργασίας με την Ορθόδοξη Κοινότητα, η οποία είναι μια υπέροχη Κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κόσμο" - ανέφερε μεταξύ άλλων κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ.

Επίσης ο Αμερικανός Πρεσβευτής ανέφερε ότι "Σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, η Ορθόδοξη κοινότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μερικών από τις βαρύτερες διώξεις στον κόσμο και θεωρώ ότι μπορούμε από κοινού να κάνουμε πολλά ώστε η θρησκευτική ελευθερία να ανθίσει, να σταματήσουν οι διώξεις και οι άνθρωποι σε αυτά τα δύσκολα μέρη να αποκτήσουν την υποστήριξη της παγκοσμίου κοινότητος για την ελευθερία τους".

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή να έχω ως πρώτο επίσημο επισκέπτη μετά την ενθρόνισή μου, τον κ. κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ και νομίζω αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία."

"Είμαι ευγνώμων γι αυτό. Επίσης είμαι ευγνώμων που η επίσκεψη αυτή έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία που είναι τόσο σημαντική για το κέντρο του Ορθοδόξου χριστιανικού κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο" πρόσθεσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: "Για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Αμερική, η ευημερία του Σεπτού Κέντρου μας, είναι εξαιρετικά σημαντική και είμαστε ευτυχείς που η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει τον πνευματικό μας πατέρα και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο".

Εμφανίσεις: 300870
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: