Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/06 08:50

silitourgo kalogreza 69

Καλογρέζα | Θάνος Θανόπουλος


Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, συλλειτουργούντων μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ανέων κ. Μακαρίου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι του Οικουμενικού Θρόνου, π. Άλεξ Καρλούτσος και π. Θωμάς Συνοδινός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Επιφάνιος και πλειάδα κληρικών.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτές, οι τοπικές αρχές και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο καλωσόρισε στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα διατρανώνεται η Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας».

Επίσης ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μία Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στην φιλία του με τον Οικείο Ποιμενάρχη κ. Γαβριήλ, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε, λειτούργησε για το καλό της Εκκλησίας, για την ενότητα και για την αποφυγή εντάσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών, Κωνσταντινουπόλεως και Εκκλησίας της Ελλάδος.

"Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα βρίσκεται κοντά σας, γιατί έχει ένα ποίμνιο το οποίο είναι αξιοθαύμαστο. Είναι ένα ποίμνιο το οποίο διακρίνεται από όλους τους Έλληνες της διασποράς. Είναι άνθρωποι τίμιοι, νοικοκύρηδες, επιτυχημένοι, έχουν χρήματα αλλά παρόλο που έχουν, τα εμπιστεύονται στην Εκκλησία" πρόσθεσε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Επίσης ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του, Αρχιεπίσκοπο Γέρων Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος διακόνησε την ομογένεια για είκοσι χρόνια αποδεικνύοντας πόσο ικανός ηγέτης ήταν, πόσο πνευματικός άνθρωπος ήταν και πόση εκκλησιαστική συνείδηση είχε.

"Υποκλίνομαι στην προσωπικότητα του προκατόχου μου Δημητρίου και με ευλάβεια και δέος πορεύομαι για να αναλάβω αυτή την σκυτάλη" υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής βρέθηκε και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο οποίος του ευχήθηκε τα δέοντα για τα νέα του καθήκοντα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

gabrihl amerikis austra 1

Εμφανίσεις: 302371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: