Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 31/05 13:00

amerikis ieronimos 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Το νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής υποδέχθηκε στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο πρωτοσύγκελος, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ο οποίος και τον καλωσόρισε.

Στη συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αμερικής.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι είναι πάντοτε ιδιαίτερη χαρά για αυτόν να συναντηθεί και συνομιλεί μαζί του.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος αφού ζήτησε τις πατρικές συμβουλές του Μακαριωτάτου, υπογράμμισε ότι "στα καθήκοντά του είναι η διατήρηση της συνείδησης του συνδέσμου με την πατρίδα, την Ελλάδα, αλλά και η διατήρηση της εθνικής, πολιτισμικής, γλωσσικής συνέχειας και της πιστότητας στην Ορθόδοξη παράδοση".

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ευχήθηκε στον κ. Ελπιδοφόρο ο Θεός να του δώσει δύναμη, τονίζοντας ότι "είναι ευτύχημα να υπάρχει στην Αμερική ο πρώτος της Εκκλησίας, ο οποίος θα καθοδηγεί, θα συμπάσχει, θα συναγωνίζεται για αυτούς τους ανθρώπους, που το αντίκτυπο στη ζωή τους είναι ένα μήνυμα για τη δική μας ζωή"

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον πρ. Δικαίο της Ιεράς Σκήτης των Καυσοκαλυβίων Αρχιμ. Γεώργιο Αλευρά.

Ο Γέροντας Γεώργιος παρέδωσε στον νέο Αρχιεπίσκοπο ένα λεύκωμα για την Σκήτη των Καυσοκαλυβίων, καθώς και ένα πρωτότυπο λεύκωμα που αφορά τις Ελληνο - Αμερικανικές σχέσεις.

amerikis ieronimos 2

amerikis ieronimos 2

amerikis ieronimos 4

amerikis ieronimos 2

amerikis ieronimos 2

amerikis ieronimos 2

amerikis ieronimos 15

amerikis ieronimos 11

amerikis ieronimos 12

Εμφανίσεις: 303786
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: