Γράφτηκε από τον/την greeknewsonline.com. 06/05 02:06

brookville 770x470

Νέα Υόρκη - Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου


Με την βιβλική ρήση από τον «Εκκλησιαστή» «Tοις πᾶσι χρόνος καὶ καιρὸς τῷ παντὶ πράγματι ὑπὸ τὸν οὐρανόν», ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανακοίνωσε προς τον εκκλησίασμα της εορτάζουσας κοινότητας Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ του Λονγκ Άιλαντ την υποβολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη της παραίτησής του.

Αναφέρθηκε στη συνάντησή τους στο Φανάρι, στη διάρκεια της οποίας έκανε «κάτι που ήταν αρμόζων και σύμφωνο με την τάξη», παραθέτοντας την βιβλική αναφορά Tοις πᾶσι χρόνος καὶ καιρὸς τῷ παντὶ πράγματι ὑπὸ τὸν οὐρανόν.

«Ήρθε η ώρα μετά από διακονία 20 ετών στην πραγματικά ξεχωριστή αυτή Αρχιεπισκοπή και μετά από μία πολύ μεγάλη ευλογία του Θεού, απολαμβάνοντας μια μακρά ζωή. Είμαι 92 ετών», είπε Αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν «το έντιμο πράγμα που έπρεπε να πράξει».

Πρόσθεσε ότι μετά την επίσημη αποδοχή της παραίτησής μου από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου και τον ορισμό της ημερομηνίας ισχύος της, θα εισέλθει σε μια διαφορετική διακονία, αφιερώνοντας το χρόνο του στην προσευχή για το ποίμνιο της Εκκλησίας, της Αρχιεπισκοπής αυτής, της Ορθοδοξίας στην Αμερική, το Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, για όλους τους Ορθοδόξους.

«Θα είναι η διακονία της προσευχής», είπε.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανακοίνωσε την προαγωγή σε πρωτοπρεσβύτερο του ιερέα της κοινότητας της Κορώνας, π. Γεωργίου Αναστασίου και απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής, το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου, στον επιχειρηματία Χρήστο Σπυρόπουλο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

 

Εμφανίσεις: 301672
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: