Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 14/04 21:06

klirikolaiki1

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Πάνω από 180 κληρικοί και λαϊκοί αντιπρόσωποι κοινοτήτων της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου, συμμετείχαν στις εργασίες της τοπικής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης η οποία έγινε στο Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής και Κατασκηνώσεων στο Αγρόκτημα του Αγίου Νικολάου γνωστό ως St. Nicholas Range.

Δόθηκε οικονομικός απολογισμός και οι σύνεδροι ομόφωνα ενέκριναν τον προϋπολογισμό του έτους 2019 ύψους $1.850.000.

Το θέμα της Κληρικολαϊκής ήταν η προτροπή του Χριστού «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα Εθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος στην εισηγητική του ομιλία, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε πως «ο Κύριός μας στη μεγάλη του προτροπή 'πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη' μας αναθέτει μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Δεν θέτει όρια πού να πάμε, ποιους να διδάξουμε και ποιους μπορούμε να βαπτίσουμε και να εισαγάγουμε στην Εκκλησία του, αλλά είπε πάντα τα έθνη, όλους τους ανθρώπους».

Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Γεράσιμος είπε πως «δόξα τω Θεώ ήταν μία καλή και καρποφόρα Κληρικολαϊκή Συνέλευση όχι μόνο από απόψεως συμμετοχής, αλλά από απόψεως πνευματικού και εκκλησιαστικού έργου. Ηταν πραγματικά μία ευκαιρία ανασύνταξης των στόχων και πορείας μας».

Μιλώντας για το θέμα της Κληρικολαϊκής, είπε πως «μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αλλά συνάμα και ευκαιρίες που έχουμε σήμερα είναι το πώς θα καλωσορίσουμε τους επισκέπτες και τα νεόφυτα μέλη της Εκκλησίας μας και τι βρίσκουν αυτοί οι άνθρωποι ερχόμενοι στις κοινότητές μας».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Ευάγγελος Αρματάς, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη Loveland του Κολοράντο.

Η ομιλία του επικεντρώθηκε στο ότι «η προτροπή του Χριστού μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας υγιούς ενορίας».

Εξήγησε πως «η υγεία μιας κοινότητας, ενώ διαφέρει από κοινότητα σε κοινότητα, έχει την ίδια έκβαση, μία ζωντανή, Χριστοκεντρική ενορία η οποία οικοδομεί γέφυρες, έχει διαφάνεια και έχει ένα ξεκάθαρο όραμα και αποστολή».

Ακολούθησε πρόγραμμα Πνευματικής Περισυλλογής για τους ιερείς.

klirikolaiki2

Εμφανίσεις: 300656
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: