Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/03 08:54

astoria xrisobalantou 1

Του Κωνσταντίνου Κόκκινου για την Romfea.gr


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, κατόπιν ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, έλαβε η χώρα η χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου του π. Νικολάου Καλαφάτη από τον Ηγούμενο της Μονής Θεοφιλέστατο Ευκαρπίας κ. Ιερόθεο.

Παρούσα ήταν και η Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη κ. Λάνα Ζωχιού.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος επαίνεσε τον κληρικό της Μονής για τον ζήλο που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια που είναι μαζί του στην εκκλησιαστική ποιμαντική, για την μόρφωσή του η οποία στόχο έχει να υπηρετεί τον άνθρωπο αλλά και για την επιτυχή εκπλήρωση του πρωταρχικού σκοπού του εγγάμου κληρικού που είναι να χτίσει τα θεμέλια για μία σωστή εκκλησιαστική οικογένεια.

Ύστερα από την σχετική αποστολή των πατριαρχικών "πιττακίων" ο Θεοφιλέστατος προέβει στην χειροθεσία του συγκεκριμένου κληρικού και σε πνευματικό της Μονής που εδρεύει στην Αστόρια.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών εικόνων.

Ο π. Νικόλαος Καλαφάτης είναι έγγαμος κληρικός πατέρας τεσσάρων παιδιών και απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, Καθηγητής Βυζαντινής Αγιογραφίας, απόφοιτος της Ανώτατης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και κατέχει:

1ο μεταπτυχιακό τίτλο στη "Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας" του τμήματος γλωσσολογίας και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην "Εκπαιδευτική Ψυχολογία", τυγχάνει υποψήφιος διδάκτορας στη Συμπεριφορική Ψυχολογία και έχει επιμόρφωση στην Ψυχολογία της Θρησκείας αλλά και στον τομέα Θρησκεία και Ψυχανάλυση".

Είναι εφημέριος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, απεσταλμένος από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην ομογένεια της Αστόριας και είναι τηλεοπτικός διευθυντής και παρουσιαστής εκκλησιαστικής εκπομπής με θέμα "Εκκλησιαστικό άγγελμα" στο New Greek TV της Νέας Υόρκης.

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

astoria xrisobalantou 2

Εμφανίσεις: 302389
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: