Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/06 21:54

sikagou nathanael

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε με ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, όσον αφορά την πολιτική «μηδενικής ανοχής» των ΗΠΑ για την παράνομη μετανάστευση.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ μεταξύ άλλων τονίζει ότι, οι πρόσφατες αναφορές σχετικά με τη βάρβαρη μεταχείριση των οικογενειών που έχουν φθάσει στα σύνορα των ΗΠΑ χωρίς εξουσιοδότηση έχουν προκαλέσει αιφνιδιαστικές επικρίσεις για ολόκληρο το έθνος.

«Η τρέχουσα πολιτική "μηδενικής ανοχής" για την παράνομη μετανάστευση που επιβάλλεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνησή μας, η οποία χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους, παραβιάζει τους ηθικούς κανόνες που εμείς, ως ορθόδοξοι χριστιανοί, διατηρούμε ως ιερούς. Παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις χριστιανικές πεποιθήσεις» - υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Σικάγου.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι κάθε άνθρωπος είναι "εικόνα Θεού" και κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, εθνικότητας η φύλου.

«Η αυστηρή επιβολή της πολιτικής "μηδενικής ανοχής" απάνθρωπη και ως εκ τούτου αμαρτωλή! Το να χωρίσουν αθώα παιδιά από τους γονείς τους, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους μετανάστες να ζητήσουν άσυλο, είναι αδικαιολόγητα σκληρό και επιζήμιο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς» - συνεχίζει ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.

Επίσης ο νέος Μητροπολίτης Σικάγου υπογραμμίζει ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θεωρούν την οικογένεια ιερή, και μια τέτοια νομοθεσία είναι πνευματικά παράλογη.

«Κάνω προσωπική έκκληση προς τους εκλεγμένους αξιωματούχους μας, ζητώντας να σταματήσουν την πρακτική "μηδενική ανοχή", και, αντ΄ αυτού να ανταποκριθούν στους ευάλωτους αδελφούς μας και τους συγγενείς τους με τρόπο ανθρώπινο και φιλικό. Ενθαρρύνω επίσης τους πιστούς της Επαρχίας μου να ασκήσουν την ελευθερία του λόγου και να ζητήσουν την παύση αυτής της βάρβαρης πρακτικής» - τονίζει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σικάγου.

Εμφανίσεις: 301710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: