Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 31/01 08:39

brabeusi psarros 9

Η κοινότητα των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν τίμησε με το βραβείο «Ελληνικής Κληρονομιάς» τον επιφανή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο, Αρχοντα Οστιάριον, Μιχάλη Ψαρό, για την πολύτιμη προσφορά και υπηρεσία του στην Εκκλησία και την Ομογένεια, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στην κατάμεστη κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μετά τον πανηγυρικό εσπερινό των Τριών Ιεραρχών, στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Πάππα και πλήθος ιερέων.

Στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος χαρακτήρισε τον Μιχάλη Ψαρό ως έναν εξαιρετικό σε ήθος ομογενή με μεγάλη φιλανθρωπική προσφορά και τον ευχαρίστησε για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ως ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

«Ο Μιχάλης Ψαρός», ανέφερε, «μαζί με μία ομάδα αποτελούμενη από 7 άτομα συνεδριάζουν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με μοναδικό σκοπό την εξεύρεση λύσης για τη σταθεροποίηση και βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Αρχιεπισκοπής».

Ο Μιχάλης Ψαρός, αμέσως μετά τη βράβευσή του, αφού ευχαρίστησε θερμά την κοινότητα των Τριών Ιεραρχών για τη μεγάλη τιμή που του έκαναν, μίλησε με θέρμη και υπερηφάνεια για την ελληνική του καταγωγή και την Χριστιανική του πίστη.

«Ο,τι είμαι σήμερα», είπε, «το οφείλω στα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και αξίες που διδάχθηκα από τον παππού, την γιαγιά και τους γονείς μου. Από την οικογένειά μου διδάχθηκα αξίες όπως αξιοπρέπεια, εντιμότητα, θάρρος, σεβασμό, ταπεινότητα, ελευθερία και δικαιοσύνη.

Οι Ελληνες είμαστε υπερήφανοι για τον πολιτισμό, την ιστορία και την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη. Η Ελληνοχριστιανική μας ταυτότητα είναι η δύναμη και η ελπίδα μας για το μέλλον. Αποτελεί χρέος και υποχρέωσή μας να την διαφυλάξουμε και να την διαδώσουμε στις νέες γενιές».

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, συνεχάρη τον Μιχάλη Ψαρό, αναφέροντας ότι η επιλογή του για τη φετινή βράβευση ήταν ομόφωνη από το συμβούλιο, καθώς είναι γνωστό το ήθος και η προσφορά του.

Ο Ιωάννης Ευγένης, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου των Τριών Ιεραρχών, ευχαρίστησε τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή της εκκλησίας και συνεχάρη το τιμώμενο πρόσωπο.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, συνεχάρη θερμά τον Μιχάλη Ψαρό και αναφέρθηκε στη σημασία και αξία των Ελληνικών Γραμμάτων.

Ο Δρ. Συμεών Γουνάρδης, πρόεδρος του συμβουλίου της Ακαδημίας Αγ. Βασιλείου, έκανε αναφορά στο ιστορικό της Ακαδημίας και ζήτησε τη βοήθεια και συμπαράσταση της Ομογένειας για την καλύτερη δυνατή επίτευξη των ιερών σκοπών που επιτελεί.

Ο Ανδρέας Γουνάρδης, νομικός σύμβουλος στο Δημαρχείο του Μπρούκλιν, κάλεσε όλη την Ομογένεια στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που γίνονται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του προέδρου της κομητείας του Μπρούκλιν.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της κοινότητας πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο τούρτα γενεθλίων για τα 90ά του γενέθλια με όλους τους παρευρισκομένους να του εύχονται τα χρόνια πολλά.

Φωτογραφίες: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

brabeusi psarros 1

Εμφανίσεις: 301704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: