Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 20/12 23:21

barth dimitrios 1

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος έστειλε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Κατάλογο των Υποψηφίων προς Αρχιερατεία, όπως ακριβώς του είχε διατάξει κατά την τελευταία συνεδρίαση της Συνόδου τον Νοέμβριο ο Πατριάρχης και η Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, ο Κατάλογος είναι χωρισμένος σε τέσσερις κατηγορίες, τις εξής:

Η πρώτη κατηγορία είναι εκείνη των Αρχιμανδριτών, η δεύτερη των εν χηρεία ιερέων, η τρίτη των εν ενεργεία αρχιερέων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής όπως Μητροπολίτες και βοηθοί Επίσκοποι και η τέταρτη κατηγορία είναι εκείνοι που είχαν υπηρετήσει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και σήμερα υπηρετούν σε Εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου στο εξωτερικό.

Οι Μητροπολίτες αυτοί είναι ο Δαρδανελίων κ. Νικήτας, ο Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριος, ο Μεξικού κ. Αθηναγόρας και ο Σουηδίας κ. Κλεόπας.

Το επόμενο βήμα είναι ο Κατάλογος αυτός θα πρέπει να εγκριθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, να επιστραφεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, της οποίας να συγκληθεί η Επαρχιακή Σύνοδος για να καταρτίσει το τριπρόσωπο, το οποίο θα σταλεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Σύνοδος του οποίου θα κάνει την τελική εκλογή.

Εμφανίσεις: 302711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: