Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 15/10 19:12

esperinos nea iersei 3

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Στον Εσπερινό των εγκαινίων του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον της Νέας Ιερσέης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος κόμισε κατά την εκκλησιαστική παράδοση τεμάχια ιερών λειψάνων αγίων της Εκκλησίας τα οποία τοποθετούνται μόνιμα στην Αγία Τράπεζα κατά την τελετή των εγκαινίων.

Τον Μητροπολίτη κ. Ευάγγελο υποδέχθηκαν στην είσοδο του ναού ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π, Δημήτριος Παυλόου, δεκάδες ιερέων από γειτονικές κοινότητες, ο υπεύθυνος των εγκαινίων και ευεργέτης της κοινότητας Δρ. Σπύρος Σπυρέας, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου κ. Αθανάσιος Γκίνης και τα μέλη του συμβουλίου, ιερόπαιδες και ένθεος λαός ο οποίος συγκροτεί την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

Παρών ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Έγινε η Προκαταρκτική Ακολουθία των εγκαινίων μέσα στο Ιερό Βήμα πριν την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο οποίος επισκέπτεται ιδιωτικώς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τους ύμνους έψαλλε ο εξ' Ελλάδος Πρωτοψάλτης και καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαχρόνης, βοηθούμενος από τους μαθητές του Ιεροψάλτες κυρίους Ηλία Καπέλα και Λάζαρο Τσορμπατζίδη, καθώς και τον Ιεροψάλτη του ναού Αγ. Γεωργίου, κ. Νικόλαο Τσίγκα.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος σύστησε με λόγια φιλόφρονα τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και καλωσόρισε τον γενικό πρόξενο κ. Κούτρα, τον εκδότη –διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» κ, Αντώνη Η. Διαματάρη, ενώ ευχαρίστησε εγκαρδίως τον μεγάλο ευεργέτη της κοινότητας Δρ. Σπύρο Σπυρέα για την διοργάνωση των εγκαινίων, αλλά και τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κ. Αθανάσιο Γκίνη.

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος ο οποίος είναι εκ των πλέον λογίων ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην ομιλία του ανέφερε ανάμεσα στα άλλα πως «το γεγονός των εγκαινίων είναι μοναδικό, όπως μοναδικό είναι και το γεγονός της Εκκλησίας. Τα εγκαίνια τα επιτελούμε για να εγκαινιάσουμε κατά τινα τρόπο στην τη μετοχή στη βασιλεία του Θεού και η Βασιλεία του Θεού είναι ταυτόσημη με την Εκκλησία».

Είπε ακόμα πως «δια των εγκαινίων καλούμαστε να εγκαινιάσουμε και να εγκαταστήσουμε αν μου επιτρέπεται η φράση τη Βασιλεία του Θεού επί της γης όχι μ' έναν τρόπο στατικό. Η Βασιλεία του Θεού είναι κάτι σαν επίσκεψη έρχεται και ξαναέρχεται και κάθε φορά που τελούμε τη Θεία Ευχαριστία έχομε μία νέα Ανάσταση, μία νέα Πεντηκοστή, μία νέα ενσάρκωση του Λόγου του Θεού γιατί χωρίς το Αγιο και Τελεταρχικό Πνεύμα που μνημονεύσαμε στην εναρκτήρια Ακολουθία των εγκαινίων δεν υφίσταται Εκκλησία».

Τόνισε ότι «σε κάθε Θεία Ευχαριστία έρχεται το Αγιο Πνεύμα και ξαναδημιουργεί την Κτίση και οι Πατέρες ης εκκλησίας λένε ότι η εκκλησία είναι ο καινούργιος ουρανός και η καινούργιε γη, το λέγει ο Αγιος Γρηγόριος ο Νύσσης».

Υπογράμμισε πως η δική μας η λατρεία είναι ρεαλιστική, είναι συμβολική, όλα είναι σύμβολα μέσα στην εκκλησία καθώς βλέπετε, γι' αυτό κάνουμε τα εγκαίνια για να συμβολίσουμε την Βασιλεία του Θεού επί της γης».

Διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο οποίος όπως είπε, «αγαπά πολύ τον Μητροπολίτη σας κ. Ευάγγελο».

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

esperinos nea iersei 1

Εμφανίσεις: 301966
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: