Γράφτηκε από τον/την Εκ του Γραφείου Τύπου. 02/09 20:14

ameri barth

Ψευδής και ανυπόστατη χαρακτηρίζει την πληροφορία ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Να αναφερθεί ότι εφημερίδα της ομογένειας με δημοσίευμά της, ανέφερε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρότρυνε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να παραιτηθεί.

Ακολουθεί το σχετικό ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεποσκοπής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει ότι η δημοσιευθείσα πληροφορία σε ημερήσια Ελληνο-Αμερικανική εφημερίδα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο να παραιτηθεί, είναι ψευδής και ανυπόστατη.

Ο Σεβασμιώτατος επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει να επιτελεί δυναμικά και δημιουργικά την αποστολή του για την οικοδομή και πρόοδο εν Χριστώ της Αγίας Εκκλησίας εν Αμερική, μία αποστολή γιά την οποία εξελέγη από το πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο προ 18 ετών.

Εμφανίσεις: 301907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: