Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. 30/06 22:04

vrisa ancien

Του Θεόδωρου Καλμούκου


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα αποστείλει εντός των προσεχών ημερών οικονομική βοήθεια ύψους $30.000 για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.» εκ των έσω της Αρχιεπισκοπής το ποσό αυτό θα προέρχεται τόσο από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα, όσο και από ειδικό ταμείο.

Θα αποσταλεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων κατοίκων της κωμόπολης της Βρίσας, η οποία ισοπεδώθηκε σχεδόν από τον δυνατό σεισμό 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ, στις 12 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι οι υποσχέσεις που έδωσαν οι υπουργοί και οι λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που επισκέφτηκαν στην Λέσβο και πιο ειδικά τη Βρίσα έχουν μείνει μέχρι στιγμής ανεκπλήρωτες και αναμένουν ακόμα και το υποσχεθέν έκτακτο βοήθημα επιδότησης για την καταβολή του ενοικίου καθότι εκατοντάδες κάτοικοι διαμένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στα Βατερά και στον Πολυχνίτο και σε άλλες κωμοπόλεις.

Υπογραμμίζεται ότι ουσιαστική βοήθεια έχει παράσχει η φιλανθρωπική Οργάνωση «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμφανίσεις: 301400
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: