Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/04 14:40

spania biblia 3

Το θεολογικό μας βιβλιοπωλείο "ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ" σας παρουσιάζει σήμερα δύο μοναδικά και σπάνια βιβλία τα οποία αξίζει να αποκτήσετε για την θεολογική σας βιβλιοθήκη της οικίας σας η του ιερού ναού σας.

1. ΕΠΙΤΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ - ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΙΝ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ , συγγραφέας ΑΡΧΙΕΠ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ , έτος έκδοσης 1909 ,σελίδες 167 , τιμή 12 ευρώ.

Ο διαπρεπής και λόγιος Αρχιεπίσκοπος (τότε) Κορίνθου κυρός Βαρθολομαίος (+ 18 / 2 /1918) στο επιστημονικό αυτό σύγγραμμα του μέ πάρα πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις ερμηνεύει ολόκληρη την Θεία Λειτουργία και την ακολουθία της Προσκομιδής.

Επίσης πάντα με την μορφή ερωταποκρίσεων μας κατηχεί στις Δεσποτικές (κινητές και ακίνητες) και Θεομητορικές εορτές, τα μέρη του ιερού Ναού, των λειτουργικών βιβλίων, των ιερών ακολουθιών κ.α. θεμάτων της ορθοδόξου Τελετουργικής.

Στο τέλος του έργου υπάρχει και εκτενής κατάλογος των κυρίων Φιλοχρίστων Συνδρομητών του παρόντος βιβλίου.

2. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (Από της εποχής των αγίων Αποστόλων μέχρι των καθ ΄ ημάς χρόνων) - ΜΕ ΚΕΝΤΡΟΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, συγγραφέας ΑΡΧΙΜ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ, έτος έκδοσης 1939, σελίδες 286, τιμή 14 ευρώ.

Το παρόν σπανιότατο βιβλίο του τότε Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ και μετέπειτα Μητροπολίτη Κώου και Μεσημβρίας είναι από τα πλέον έγκριτα βιβλία και περιέχει πολύ σημαντικές και άγνωστες λεπτομέρειες της εκκλησιαστικής ιστορίας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Εμμανουήλ Καρπάθιος (+5/8/1972) γνωστός και από την περίφημη τρίτομη ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ του με την ενδελεχή επιστημονική του έρευνα μας παρουσιάζει την ιστορική πορεία της Αγίας μας Εκκλησίας.

Αναφέρει στα κεφάλαια του συγγράμματος του εξαιρετικές και μοναδικές πληροφορίες π.χ. για τα χρόνια των διωγμών και την διατύπωση της Δογματικής της Διδασκαλίας, για τις απεσχισμένες <<εκκλησίες>> Ανατολής και Δύσης, την ιστορική εξέλιξη της Πνευματικής ζωής, της Εκκλησιαστικής Φιλολογίας, της Εκκλησιαστικής Τέχνης στο πέρασμα των αιώνων μέχρι και το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την διόρθωση του Ιουλιανού Ημερολογίου το 1924.

Επίσης σε άλλα κεφάλαια μας παρουσιάζει την ιστορική πορεία των ετεροδόξων <<εκκλησιών>> και τις διαχρονικές σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας με αυτές καθώς και άλλα σπουδαία γεγονότα.

Σε ειδικό κεφάλαιο υπάρχει και Λεξικόν των επισημοτέρων και των μάλλον άγνωστων κυρίων Ονομάτων και Πραγμάτων που αναφέρονται στο βιβλίο του.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ 26 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ 19 ΣΤΑ ΕΥΡΩ .

Πληροφ - παραγγελίες: ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 6985807653

spania biblia 1

spania biblia 1

Εμφανίσεις: 300300
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: