Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/04 01:20

o olikos ponos

Daniel B. Hinshaw 
O ΟΛΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΣΗΣ 

Πρόλογος: 
Nικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

ISBN: 978-960-619-080-3 
Διαστάσεις: 14Χ21 
Αριθμός σελίδων: 408

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και οnline εδώ: https://bit.ly/32r4fLC

Το βιβλίο αυτό ερευνά το ανθρώπινο δίλημμα που θέτει ο πόνος, εξετάζει τη φύση της συνάντησης του πάσχοντος με τα πρόσωπα που προσφέρονται να βοηθήσουν και συζητά τη δυνατότητα ίασης ανεξαρτήτως θεραπείας, ακόμα και εντός της συνάφειας του θανάτου.

«Αυτό το βιβλίο είναι ένας θησαυρός Ορθόδοξης βιοηθικής θεωρίας, μία ανατομία της ανθρώπινης ψυχής, μία αποκάλυψη των κρυφών πτυχών της. Ο Dr Hinshaw δεν γράφει μόνον ως ειδήμων, ως έμπειρος, ως ειδικός, αλλά είναι κάτι αρκετά πιο πέρα από αυτά. Γράφει με την καρδιά.

Διαβάζοντάς το σε οδηγεί σε αποφάσεις και σε γνωριμία με τον εαυτό σου, το μέσα σου. Τι είναι ο πόνος για σένα, τι ο θάνατος, τι ο κρυμμένος άνθρωπος, ο εαυτός των προαιρέσεων, των λεπτομερειών, των εσωτερικών κινήσεων.

Πριν δοθείς στη διακονία της ανακούφισης των άλλων πρέπει να γνωρίσεις την αλήθεια σου, να ανακουφιστείς ο ίδιος. Σε βοηθάει να λύσεις μέσα σου το πρόβλημα του πόνου, να αποδεχθείς την παιδαγωγία του, να τον υποδεχθείς ως ευεργεσία.

Το ίδιο με τον θάνατο. Πώς να βοηθήσεις κάποιον που τον πλησιάζει, αν δεν βλέπεις το φως μετά την επίσκεψή του; Αν δεν είναι πόρτα που σου ανοίγει την όραση και σου ανασταίνει την αίσθηση του αληθινού κόσμου; 

Η εμπειρία του συγγραφέα ως Ορθόδοξου χριστιανού τον οδηγεί στην ανεξάντλητη πηγή της πατερικής και φιλοκαλικής σοφίας, και αυτή του χαρίζει φωτεινή ερμηνεία του Ευαγγελίου και γνώση της Αλήθειας και της Ζωής. Και από το φως του παίρνεις φως».

Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΓΑΛΙΛΑΙΑ, στην οποία ο συγγραφέας έχει παραχωρήσει τα συγγραφικά του δικαιώματα.

Τι είναι η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»

Η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς και τις οικογένειες τους εξασφαλίζοντάς τους την ικανότητα και τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσο περισσότερη ζωή μπορεί να υπάρχει σε κάθε στιγμή της.

Daniel B. Hinshaw

Ο Ντάνιελ Β. Χίνσοου είναι ομότιμος καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και σύμβουλος ανακουφιστικής ιατρικής στο Κέντρο Γηριατρικής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Σήμερα υπηρετεί ως Καθηγητής Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδιμήρου, στη Νέα Υόρκη και ως επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Balamand του Λιβάνου.

Τέλος, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Χειρουργικής Ανακουφιστικής Φροντίδας της Αμερικανικής Ένωσης Χειρουργών.

Eκδόσεις Εν Πλω

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα 

Τ 210 32 26 343

o olikos ponos2

Εμφανίσεις: 301082
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: