Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χίου. 23/02 13:46

Με την Χάριν και την βοήθειαν του Τριαδικού Θεού η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και ο τομεύς Βυζαντινών Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών εξέδωκαν και εκυκλοφόρησαν τον τόμον των Πρακτικών του Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίον έλαβεν χώραν εις την Χίον από 6ης έως 8ης Μαίου 2016 με θέμα «Κωνσταντίνος Άμαντος: Δάσκαλος, Επιστήμων, Πολίτης».

Η επιμέλεια του τόμου έγινε από τους Ελλογιμωτάτους κ. Στυλιανόν Λαμπάκην και κ. Νικόλαον Κ. Χαβιάραν.

Ο τόμος περιλαμβάνει Χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου και του Ελλογιμωτάτου κ. Ταξιάρχη Κόλλια, Καθηγητού Φιλοσοφικής Αθηνών, και 18 εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνους των αειμνήστων Κωνσταντίνου Σβολοπούλου, Ακαδημαικού, και Στερίου Φασουλάκη, Καθηγητού Πανεπιστημίου.

Η έκδοσίς του συμπίπτει με την συμπλήρωσιν 60 ετών από την εκδημίαν του μεγάλου Χιώτη Ιστορικού και Ακαδημαικού Κωνσταντίνου Αμάντου.

amantos xios 1

Εμφανίσεις: 300478
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: