Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/11 13:31

galisiotis

ΣΧΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 15Χ23
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 336
ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΓΧΡΩΜΟ ΜΕ ΠΤΕΡΥΓΙΑ
ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΜΕ 2-3 ΕΓΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ

Κυκλοφόρησε ο Βίος του Οσίου πατρός ημών Λαζάρου του Στυλίτη, ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής επάνω σε στύλους, με διαφορετικό κάθε φορά ύψος.

Ο Βίος που δημοσιεύουμε, ήταν γνωστός μέχρι σήμερα μόνο στην αρχαία γλώσσα, σε μία έκδοση του 1910, σπάνια και δυσεύρετη.

Η ζωή του στυλίτη σήμερα είναι παντελώς άγνωστη.

Διαβάζοντας τον Βίο, αισθάνεσαι πολύ ζωντανό, δίπλα σου, τον Όσιο. Οι διηγήσεις που αναφέρονται είναι σαν να ακούς μία αγιορείτικη συντροφιά να συζητάει και να διηγείται ιστορίες από την αδελφότητα και γενικά καλογερικές. Γιά τους παλαιότερους γεροντάδες καί γιά ἐκπεσόντες μοναχούς.

Σήμερα, οι άνθρωποι, ακόμα και οι μοναχοί αλλά κυρίως οι λεγόμενοι ευσεβείς, είτε δεν ασχολούνται καθόλου με τους μοναχούς, είτε προσπαθούν να εξωραΐζουν τις καταστάσεις.

Όμως ο Μοναχός Γρηγόριος ο Γαλησιώτης κατέγραψε όλες τις περιπέτειες της μεγάλης αδελφότητός του, εκεί, στα περίχωρα της Εφέσου.

Παραδίδοντας τον Βίο του Οσίου Λαζάρου στο φιλάγιο αναγνωστικό κοινό, είμαστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες θα ενθουσιαστούν με τις διηγήσεις, ενώ συγχρόνως θα επιθυμήσουν να μυηθούν στα πνευματικά παλαίσματα τοῦ Ὁσίου καί θεοφόρου πατρός ἡμῶν Λαζάρου.

 

Εμφανίσεις: 300614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: