Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 17:10

Exfl Epistoles Geron Iosif lowΚυκλοφόρησε η νέα έκδοση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου «Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, Επιστολές και Ποιήματα».

Είναι μια μνημειακή και ταυτόχρονα επετειακή έκδοση, καθώς περιλαμβάνει 133 αυτόγραφες Επιστολές και Ποιήματα του μακαριστού Γέροντα ο οποίος κοιμήθηκε το 1959 και συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια από κοίμησή του.

Δημοσιεύονται οι επιστολές αυτούσιες, όπως τις έγραφε ο Γέροντας.

Το περιεχόμενο των επιστολών, εκχείλισμα πολύχρονης ασκητικής και ησυχαστικής πείρας του Γέροντα, αποτελεί και για τους μοναχούς αλλά και για κάθε ευσεβή χριστιανό ένα πολύ δυνατό βοήθημα στον πνευματικό αγώνα.

Μέσα από τις επιστολές αυτές φαίνονται οι υπερφυσικοί αγώνες του Γέροντα, αλλά και οι ουράνιες αποκαλύψεις και θεοπτίες που βίωνε.

Στην συνείδηση των πιστών ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής αποτελεί έναν από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους, που με την παρουσία του συνέβαλε στην καλλιέργεια της νοεράς προσευχής και μεταξύ των πολυπληθών πνευματικών απογόνων του (που σήμερα αριθμούν περισσότερο από 1000 μοναχούς και μοναχές) αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησίας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Γέροντας αν και αυστηρός ασκητής και ησυχαστής –όπως φαίνεται και από τα γραφόμενα στις σωζόμενες επιστολές– αλληλογραφούσε κυρίως με πιστούς που ζούσαν στον κόσμο και του ζητούσαν πνευματικές συμβουλές.

Οι επιστολές εκδίδονται σε ένα επιμελημένο και πολυτελή τόμο 525 σελίδων, επιπλέον 32 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες, ο οποίος εντάσσεται στην σειρά Ψυχωφελή Βατοπαιδινά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο γράμμα ευλογίας του που προτάσσεται όλης της έκδοσης χαρακτηρίζει τον Γέροντα «φωτόμορφον τέκνον του Αγίου Όρους», «μύστη της ασκήσεως, της προσευχής και της ταπεινοφροσύνης», «ο οποίος συνέβαλε καθοριστικώς εις την ανάκαμψιν και ανόρθωσιν του αγιορειτικού μοναχισμού κατά τον παρελθόντα αιώνα».

Ακολουθεί Πρόλογος του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου, εκτενή και εμβριθή Εισαγωγή του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για το πρόσωπο και το έργο του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Ενώ ακριβώς πριν τις επιστολές προτάσσεται μια πολύ σημαντική επιστολή του μακαριστού Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ που μιλά για τον Γέροντα Ιωσήφ, «τον εκλεκτό του Θεού».

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελίες του βιβλίου: (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Geron Iosif Epistoles photos Page 03

Geron Iosif Epistoles photos Page 03

Εμφανίσεις: 315872
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: