Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 02:04

praos kai tapeinΚυκλοφορήθηκε από τον Παπανικολάου Λάμπρο Αναγνώστη και απόφοιτο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, η αφηγηματική βιογραφία ενός μακαριστού εγγάμου ιερέα.

Ο τίτλος της ''Ο ΠΡΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ , ΠΑΠΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΙΝΗΣ '' (1928-1969 ).

Ο ευλογημένος πρεσβύτερος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερατέα Αττικής και στην πολύ σύντομη αλλά καρποφόρα διακονία του άφησε φήμη αγίου ιερέως.

Υπήρξε πολύ ελεήμων,ανεξίκακος και μακρόθυμος στους πειρασμούς που επέτρεψε ο Θεός στην σύντομη και μαρτυρική ζωή του.

Επί σειρά ετών συνδεόταν πνευματικά με την Γερόντισσα Ταρσώ την δια Χριστόν Σαλή , χωρίς φυσικά να ανήκει στους παλαιοημερολογίτες.

Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου 1969 , προγνωρίζοντας τον θάνατο του.

Το βιβλίο περιέχει φωτογραφίες εποχής και ο συγγραφέας το αφιερώνει μεταξύ άλλων και στον μακαριστό Γέροντα Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Βιτάλη (+8/2/18) ο οποίος είχε στηρίξει πνευματικά πολύ τον μακαριστό παπα Σταμάτη Σίνη στη μαρτυρική διακονία του.

Το βιβλίο προλογίζει ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Λιέπουρης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Παράλληλα στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και εξαιρετικό επίμετρο με τίτλο "Τα άγια χέρια του ιερέα '' το οποίο έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου.

Κεντρική διάθεση - Θεολογικό παλαιοβιβλιοπωλείο ''ΠΑΛΑΙΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ '', Σίνα 7 Κερατέα Αττικής.

Τηλέφωνο 698 6509238

Η λιανική του τιμή είναι 7 ευρώ.

Εμφανίσεις: 301064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: