Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/12 14:53

karantinates skepseis

Δεκέμβριος…ο πιο ωραίος μήνας! Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ρεβεγιόν και πλούσιο Καμπερνέ σοβινιόν.

Αν και φέτος τίποτα δεν θυμίζει τα Χριστούγεννα του παρελθόντος…

Ευτυχώς είμαι Νεωκόρος και μπήκα στην “ΕΡΓΑΝΗ”. Τώρα, κάθομαι αναπαυτικά στο καναπέ και δεν σας κρύβω ότι απολαμβάνω την ησυχία μου…και το ακούραστο 800αρι.

Αν και οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες έχουν περάσει σε κατάσταση απραξίας περιμένοντας το 800άρι, από το οποίο αναρωτιέμαι εύλογα τι να πρωτοκαλύψει ο καθένας!

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν και οι εν απραξία ταγοί και πατέρες, οι οποίοι από την μία πλευρά μπορεί να μην πράττουν τα λειτουργικά τους καθήκοντα, από την άλλη όμως ο μισθός κανονικά εισέρχεται στον λογαριασμό των τραπεζών... γι’ αυτό και δεν βλέπεται να αντιδρούν εντόνως!

Η καραντίνα πάντως μου έδωσε την ευκαιρία για περισυλλογή και στοχασμό! Μου έδωσε χρόνο να διαβάζω τα κηρύγματα εκείνα που γίνονται εκ του ασφαλούς….αφού δεν κοστίζουν τίποτα!

Αν εξαιρέσουμε τον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο που πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου ή τον Μητροπολίτη Κυθήρων οι περισσότεροι θυμίζουν ντεμέκ επαναστάτες…

Και μιας που αναφέρθηκα στον Κερκύρας, ως ταπεινός νεωκόρος του βάζω εδαφιαία μετάνοια γιατί είναι ο μόνος που είδε μπροστά και κήρυξε την Εκκλησία «εν διωγμώ…»!

Οι άλλοι εκεί που τρώνε τα σοκολατάκια Amedei’s Prendimé από την Τοσκάνη, αποφασίζουν να βγάλουν και μια δήλωση συμπαράστασης προς τον λαό…

Ο προϊστάμενος του Ναού μου εκμυστηρεύτηκε ότι τον τελευταίο καιρό έχει απενεργοποιήσει μέχρι και τον συναγερμό στην Εκκλησία, αφού 24ωρες υπάρχουν περιπολικά που τον φυλάσσουν.

Δεν το πίστευε ούτε και ο ίδιος...το πόσο ενδιαφέρον έδειξαν οι Μητροπολίτες για την φύλαξη των Ιερών Ναών.

Μέχρι και με τον Υπουργό συναντήθηκαν και έλαβαν οδηγίες…σε αντίθεση με άλλους, μετρημένους στα δάχτυλα, που διεμήνυσαν ότι είναι ανεπιθύμητος για την Μητρόπολη.

Επίσης, μαθαίνω ότι έγινε και συζήτηση να ανοίξουν με την νέα χρονιά οι Ναοί…αφού ήδη διάφοροι αστυνομικοί διευθυντές τηλεφώνησαν σε Μητροπόλεις προς ενημέρωση.

Ο δε Αμφίων, κλεισμένος στο επτάπυλο του ησυχαστήριο…την ώρα που κάθε λογής πολεμιστές έχουν αλώσει την Εκκλησία δίχως έλεος!

Τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκαιο είχε τελικά, η κυρά Φωτεινή, που όταν έσβηνε τα κεράκια στο ναό μου έλεγε: “Νεωκόρε μου, αυτό το επέτρεψε ο Θεός για να φανερωθεί σε όλους ότι οι ποιμένες είναι αλλαχόθεν! Ας είναι καλά η μισθοδοσία….” και έπιανε το πρόσωπό της.

Πριν ολοκληρώσω τις λιγοστές μου σκέψεις….καταπίνω μονομιάς ένα μελομακάρονο και θυμάμαι τον Δεσπότη εκείνον που μου είπε στην τελευταία ΔΙΣ στον αύλειο χώρο της Ιασίου: “Νεωκόρε, ο Αρχιεπίσκοπος πριν από λίγο μας είπε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθεί ξανά από την Κυβέρνηση να κλείσει τους Ναούς….”

Εμειδίασα…και είπα μέσα μου: “Βλέπω πως όταν επιστρέψω και πάλι στα καθήκοντα μου, πολλά στασίδια να μην τα καθαρίζω πλέον…”

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 312807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: