Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/09 17:30

neokoros strouth

Ξέρω, ξέρω πέρασε ένας χρόνος που σας άφησα και απολογούμαι...

Βάζω εδαφιαία μετάνοια σε όλους και υπόσχομαι να επανέλθω δριμύτερος!

Λίγο το lockdown, λίγο οι διακοπές και λίγο η εκπαίδευση στα νέα καθήκοντα του νεωκόρου με κράτησαν μακριά από το πληκτρολόγιο.

Τα μάθατε; Αναβαθμίστηκε ο ρόλος μας! Από Νεωκόροι γίναμε Πυλωροί... δια την ευταξία και την πιστή τήρηση των μέτρων...

Με τα νέα καθήκοντα, σήμερα είμαι εγώ επιφορτισμένος να δείχνω την πόρτα σε όσους δεν φοράνε μάσκα, σε όσους βγάζουν το κινητό να φωτογραφίσουν, αλλά και στους υπεράριθμους πιστούς.

Δυσκολεύομαι με την μάσκα και δεν το κρύβω. Βλέποντας όμως τους Αγίους Αρχιερείς να φορούν μάσκα στη Σύνοδο, αναπαύθηκε ο λογισμός μου και πήρα κουράγιο για να συνεχίσω...

Μιας που αναφέρθηκα στους Αγίους Αρχιερείς μας, εκπλήσσομαι για το πως συναλλάσσονται για να ματαιωθεί η Ιεραρχία.

Μέχρι και ραβασάκι μαθαίνω τους ζήτησε ο Πρώτος. Σαν άλλος Μεταξάς με το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ζητά την γνώμη τους για την Ιεραρχία γραπτώς.

Δεν σας κρύβω ότι μου έρχεται πειρασμός, και είναι πολύ μεγάλος. Βέβαια μου τον καλλιεργούν και κάποιοι Αρχιερείς.

Ο πειρασμός λοιπόν αδελφοί μου, είναι να γράψω ένα παραμύθι με τίτλο: ο παππούς, ο λαγός, ο κορωνοϊός και το συνοδικό πολίτευμα!

Βέβαια, από την άλλη σκέφτομαι ότι ο διάολος γελάει ή καλύτερα έχει απογοητευτεί, αφού δεν τους φτάνει στην φαντασία και στα επιχειρήματα.

Νεωκόρος μπορεί να είμαι...αλλά έχω και τις διασυνδέσεις μου στις εταιρείες τηλεπικοινωνίας.

"Νεωκόρε μου, οι γραμμές πήραν φωτιά από τους δορυφόρους του κέντρου για την ματαίωση της Ιεραρχίας" μου έλεγε ο φίλος μου από τα Δερβενοχώρια και συνέχισε: "Καλά δεν προβληματίζονται οι Δεσποτάδες σας, γι' αυτούς που παίζουν το ρόλο αυτό; Μέχρι και εγώ κατάλαβα ότι όλο το παιχνίδι είναι από εξωθεσμικά κέντρα".

Με αυτά και με αυτά σκέψεις πολλές περνούν από το φτωχό μου μυαλό. Ασχολούνται όλοι με την οικονομία και τον κορωνοϊό, αλλά για κανένα θέμα που αφορά την ψυχή και την ζωή του ανθρώπου.

Αμέσως θυμήθηκα την γιαγιά εκείνη, που όταν της έκανα παρατήρηση να βάλει μάσκα στο ναό μου είπε: "Παιδί μου, μια Εκκλησία που νικιέται από τον θάνατο είναι Εκκλησία;"

Λοιπόν ήρθε η ώρα να αποσυρθώ στο κελλάκι μου...αλλά κρατήστε αυτό που θα σας πω: Το σκορ ανάμεσα στους “Μένουμε Σπίτι” και στους “Αντιφρονούντες” είναι 62 - 20.

Α...και να μην ξεχάσω...Επειδή έχουμε μάθει την τακτική, τόσα χρόνια...άκουσον, άκουσον: Υποψιάζομαι ότι την Τρίτη, οι Συνοδικοί (σχεδόν όλοι...) θα ψηφίσουν υπέρ αναβολής της Ιεραρχίας και ο Πρωτοκορυφαίος ίσως να βροντοφωνάξει να γίνει Ιεραρχία, ώστε ουδείς να τον κατηγορήσει ότι ήθελε κατάλυση του «Συνοδικού Συστήματος...»

Έτσι, για την ιστορία συνάδελφοι πυλωροί... 

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

Εμφανίσεις: 332403
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: