Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 11:40

geron georgios pisti 1

Η Ευαγγελική περικοπή της συνάντησης του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα ήταν το επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, όπου αναφέρθηκε στο θάρρος της Σαμαρείτιδας, στην ταπείνωσή της στο να αναγνωρίσει της σφάλματά της, στην αγαθή προαίρεσή της αλλά και στην τόλμη της να αναγγείλει στους συμπατριώτες της ότι βρήκε τον Μεσσία Χριστό.

Σε αντιδιαστολή με τη σημερινή ιεραρχία που κατά πλειοψηφία το έβαλε λειτούργησε αντιευαγγελικά, έκλεισε τους ναούς, κάτω από τον "φόβο" της υγειονομικής "απειλής".

Ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε σε αυτούς που εμφανίζονται ως σωτήρες και ζητούν την ψήφο του λαού, χωρίς οι ίδιοι να έχουν προσφέρει το παραμικρό και χωρίς να είναι ελεήμονες, ενώ έχουν ξεπουλήσει "γη και ύδωρ" στην κυριολεξία, αφήνοντας αιχμές τόσο για εκείνους που αμφισβητούν την Αγιότητα των σύγχρονων Αγίων Παϊσίου, Πορφυρίου κλπ. όσο και εκείνουν που τους εκμεταλεύονται.

Εμφανίσεις: 300557
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: