Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/11 12:34

gerontas georgios1

Για την πραγματική ελευθερία που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο αναφέρθηκε στο χθεσινό κήρυγμά του, ο Γέροντας Γεώργιος του Ιερού Κελλιού της Αγίας Τριάδος Προβάτας Αγίου Όρους.

Με αφορμή την εορτή των Εισοδίων της Κυρίας Θεοτόκου ο Γέροντας Γεώργιος ανέφερε ότι “όπως μας λέει η Αγία Γραφή ο άνθρωπος είναι εκ νεότητος επιμελής στα πονηρά έργα και η Παναγία για να προστατευθεί από το κακό, εισήλθε στα Άγια των Αγίων από την ηλικία των τριών χρονών”.

Ο π. Γεώργιος συμπλήρωσε ότι “την αληθινή ελευθερία την δίνει μόνο ο Χριστός, αφού κανείς άνθρωπος επί της γης που είναι δέσμιος των παθών δεν μπορεί να ελευθερώσει κανένα.και ο Απόστολος Παύλος το λέγει ξεκάθαρα: "οὗ δὲ τὸ Πνεῦμα Κυρίου, ἐκεῖ ἐλευθερία". 

Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι άρχοντες του κόσμου δεν έχουν καμία σχέση με τον Θεό, συμπληρώνοντας ότι “αποτελεί βλασφημία να λένε άνθρωποι ελάτε να σας δώσουμε την ζωή σας πίσω.”

Με την προτροπή να μελετούμε το Ευαγγέλιο, τις Γραφές, τους Αγίους, να είμαστε αγνοί και καθαροί για να ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό, θα κλείσει την ομιλία του ο π.Γεώργιος, που είναι γεμάτη αλήθειες για τη σημερινή κατάσταση σε όλο τον κόσμο.

Εμφανίσεις: 303862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: