Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/09 14:19

ierarxia ktirio 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στις 7 Ιουλίου 2020 η Ιερά Σύνοδος απέστειλε προς όλους τους Μητροπολίτες την σχετική πράξη, με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αργότερα ακολούθησε νεότερη ενημέρωση πως η σύγκληση της Ιεραρχίας λόγω κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο στη Μονή Πεντέλης.

Όπως αναφέραμε χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με νέα επίστολή του, επανήλθε στο θέμα της συγκλήσεως της Ιεραρχίας.

Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος, στην επιστολή αναφέρει ότι έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από Αρχιερείς οι οποίοι ζητούν την ματαίωση της Ιεραρχίας λόγω Covid-19.

Όπως πληροφορούμε η Ιεραρχία τελικά θα ματαιωθεί, όπως είχαμε γράψει, παρόλο αυτά παραθέτω τους εισηγητές και τα θέματα τους.

Την πρώτη εισήγηση προς το Σώμα της Ιεραρχίας θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα αναπτύξει ομιλία πάνω στις αποφάσεις της 163ης ΔΙΣ για την πανδημία του Covid-19.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας θα δώσει απαντήσεις για την περίοδο, που για πρώτη φορά είδαμε να κλείνουν οι ναοί και να προτείνεται η κατ΄οίκον προσευχή.

Δεύτερος εισηγητής είναι ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος θα μιλήσει για την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στα ΜΜΕ κατά την περίοδο της εξάρσεως της πανδημίας.

Στην ουσία ο Μητροπολίτης Ιερόθεος θα αναφερθεί στο ρόλο που του είχε αναθέσει η ΔΙΣ κατά την περίοδο του lockdown, αφού ήταν ο μοναδικός Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τρίτος εισηγήτης είναι ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος θα μιλήσει για τα θεολογικά και εκκλησιολογικά θέματα με αφορμή την πανδημία.

Ενώ ο τέταρτος εισηγήτης, Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος θα αναπτύξει εισήγηση για τις συνέπεις της πανδημίας ως ποιμαντικό πρόβλημα.

Διαβάζοντας τις εισηγήσεις της ημερησίας διατάξεως, διαπιστώνει κανείς ότι λησμονείται το πως το Ευαγγέλιο θα βρει θέση στο κόσμο, που είναι το βασικό συστατικό στοιχείο της αποστολής της Εκκλησίας.

Πραγματικά σε ποιούς απευθύνονται; Για ποια θέματα μιλάνε που ακουμπάνε την ζωή του κόσμου;

Έχουν καταλάβει τι σημαίνει "Ανέστη Χριστός, και ζωή πολιτεύεται;''

Ακούσατε κάποια Εκκλησία αυτή την περίοδο να μιλάει για την υπέρβαση του θανάτου και την Ανάσταση;

Τελικά ποιος είναι ο ρόλος τους στον κόσμο; Να εξαντλούνται σε ανούσιες δηλώσεις;

Μάλλον δεν έχουν κατανοήσει ότι με την στάση, την συμπεριφορά και την νοοτροπία τους, διαλέγονται με ένα κακέκτυπο της εξουσίας της φαντασίας τους.

Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει οι Άγιοι Αρχιερείς, πως όλα τα βλέπει ο Θεός...

«Λάβε την παρακαταθήκην ταύτην, και φύλαξον αυτήν, έως της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ότε παρ’ αυτού μέλλεις απαιτείσθαι αυτήν».

Εμφανίσεις: 301509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: