Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/10 16:00

ieronimos batholomaios 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το πρωί της Παρασκευής η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει για την Τακτική Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας οι εργασίες θα είναι από την Τρίτη 8 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν στην ημερησία διάταξη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου, δεν συμπεριλαμβάνεται προς συζήτηση το θέμα της Ουκρανίας.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, δημοσιεύματα μιλούσαν για άτυπη σύγκληση της Ιεραρχίας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μια μέρα μετά το πέρας των εργασιών.

Είναι γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, μπορεί με το 1/3 των Μελών της Ιεραρχίας να φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Η Romfea.gr επικοινώνησε με Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια, ενώ τονίζουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση από την Ιερά Σύνοδο.

«Πως θα γίνει κάτι τέτοιο; Από Σάββατο μέχρι την Τρίτη θα έχουμε τις χειροτονίες των νέων Επισκόπων που θα εκλεγούν» – αναρωτήθηκε Μητροπολίτης νησιωτικής Επαρχίας μιλώντας στην Romfea.gr.

Επίσης ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα σε Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος μια υπόσχεση του Αρχιεπισκόπου.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μου υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα της Ουκρανίας στην Ιεραρχία» - φέρεται να είπε ο Πατριάρχης στον Μητροπολίτη που επισκέφθηκε το Φανάρι.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή έχει αντιληφθεί τις δυσκολίες αυτής της διαμάχης, η οποία περιλαμβάνει την απειλή ενός Σχίσματος στην Ορθοδοξία.

Όπως όλα δείχνουν ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ίσως ζητήσει μια εξουσιοδότηση από το Σώμα της Ιεραρχίας, και να χειριστεί το θέμα αυτό μόνος.

Ίδωμεν…

Εμφανίσεις: 276772
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: