Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 21:50

ioanninon proti 1

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιέρο Ναό Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώατατος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιότητες του Σταυρού.

«Μετά την θυσία του Υιού του θεού ο Σταύρος έπαψε να είναι ένα φονικό όπλο, και έγινε το κλειδί του παραδείσου. Έγινε το σωστικό εργαλείο ώστε να χαρίζει χαρά σε όλον τον κόσμο» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάξιμος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Έχοντας στη ζωή μας το Σταυρό μας δίνεται η δύναμη ώστε να προσπερνούμε όλες τις δυσκολίες, όλες τις δοκιμασίες που θα μας βρουν.

«Είναι μεγάλος πειρασμός και ιδιαίτερα για τους νέους να ακολουθήσουν το Σταυρό. Ακολουθώντας τον Σταυρό και έχοντάς τον δίπλα μας θα προσπεράσουμε με την νηστεία, την προσευχή και και τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας όποια δυσκολία βρεθεί μπροστά μας» - υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Μάξιμος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς ο Σταυρός να διέπει την ζωή όλων, ώστε να μην έχει έχει πάνω μας ενέργεια ο διάβολος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 181360
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: