Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας. 14/09 13:44

ipsosi messinias 2

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο δισυπόστατος Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου και του Τιμίου Σταυρού, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου, όπου προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κόκκαλης εφημέριος της ενορίας του Πεταλιδίου και Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Πεταλιδίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Αθανασόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Σιάχος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα και εορτή ενώ προέτρεψε τους πιστούς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

ipsosi messinias 1

ipsosi messinias 1

ipsosi messinias 1

ipsosi messinias 1

ipsosi messinias 1

Εμφανίσεις: 300244
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: