Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας. 09/09 16:22

TrihmeroKyriwn

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 9ης Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου επισκέφθηκε τις κυρίες που φιλοξενούνται στο Τριήμερο Κυριών του προγράμματος «Φιλοξενία Δοβρά 2023», το οποίο διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά το Γραφείο Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευλόγησε την τράπεζα και τόνισε την ευκαιρία που δίδει η τοπική μας Εκκλησία στις κυρίες που συμμετείχαν στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής των ενοριών της Μητροπόλεως μας, ώστε να βρίσκονται για τρείς ημέρες στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά και να ωφεληθούν πνευματικά κάτω από τη σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες και να συγχαρεί τον Υπεύθυνο της «Φιλοξενίας Δοβρά 2023» Αρχιμ. Εφραίμ Παπαμανώλη, τον υπεύθυνο του Τριημέρου Κυριών Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Παπαθεοδώρου και την Πρεσβυτέρα Κλεοπάτρα Φώτη καθώς και όλους τους εθελοντές συνεργάτες του ποιμαντικού έργου της Μητροπόλεως μας, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση και προετοιμασία των εγκαταστάσεων.

Επίσης, ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε σε όλους μία εικόνα του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου και συγκινημένος ανέφερε προσωπικές του εμπειρίες από τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας και πνευματικό του πατέρα, από τον οποίο έχει λάβει τη μοναχική του κουρά στη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης, στο Άγιον Όρος.

Τέλος, οι κυρίες παρουσίασαν σύντομο μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μεγάλο Στρατηλάτη Αλέξανδρο, καθώς φέτος η Αποστολική μας Μητρόπολη τιμά τη μνήμη του εκλεκτού τέκνου της που σκόρπισε τον Ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα στην Ανατολή και γι’ αυτό τον λόγο η «Φιλοξενία Δοβρά 2023» φέρει ως τίτλο της: «Στα χνάρια του Αλεξάνδρου», ενώ «ἐν ἑνὶ στόματι» ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα για την πατρική του μέριμνα και την αβραμιαία φιλοξενία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 268241
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: