Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/06 22:33

sidirokasrto agio pnevma 10

Το απόγευμα της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος μετέβη στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του Βαλτερού το απόγευμα της Κυριακής, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νειλουπόλεως κ. Νικόδημο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ι.Μ. Σιδηροκάστρου και διακονεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Θεοφιλέστατος Άγιος Νειλουπόλεως χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού με τη συμμετοχή των Ιερέων από τις γειτονικές ενορίες της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γεώργιος Κουτσάκης και άλλοι αιρετοί της περιοχής.

Μετά την Αρτοκλασία ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. κ. Θεοδώρου Β.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, για την φιλοξενία και την μακροχρόνια και στενή φιλία που τους συνδέει.

Ο Σεβασμιώτατος απ' την πλευρά του ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και απηύθυνε ολιγόλεπτο χαιρετισμό στους τοπικούς άρχοντες και τον ευλαβή λαό του Θεού, που ήλθαν για να προσευχηθούν και να λάβουν την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Ευχαρίστησε και επαίνεσε τον δραστήριο εφημέριο της ενορίας π. Αλέξιο Καρυπίδη, οποίος για περισσότερα από δέκα έτη εκδαπανάται καθημερινά στην διακονία του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και μεριμνά ανύστακτα και αδιάκοπα για τον εξωραϊσμό και την ευπρέπεια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαλτερού.

Ευχήθηκε, τέλος, σε όλους χρόνια πολλά, ευλογημένα και φωτισμένα από το Άγιο Πνεύμα, το οποίο με τη σωστική και αγιαστική του χάρη αιώνες τώρα φωτίζει, καθοδηγεί, ζωοποιεί, εμπνέει και κατευθύνει την Εκκλησία.

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

sidirokasrto agio pnevma 1

Εμφανίσεις: 303348
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: