Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 11:51

alexios pentikosti 1

Νίκαια | Ιάσονας Ντικούλης


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νίκαια.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ιερού Ναού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ημέρα της Πεντηκοστής τονίζοντας πως: «Ο Κύριος, μετά την Ανάστασή Του, φανερώθηκε στους Μαθητές Του, παραγγέλοντάς τους να μείνουν μέσα στην Ιερουσαλήμ. Είχαν λάβει αρκετές διδαχές και είχαν πολλές εμπειρίες πλάι στον Κύριο, αλλά δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να αναλάβουν το έργο, στο οποίο τους είχε προορίσει. Χρειαζόταν και η Φωτοχυσία του Αγίου Πνεύματος. Την ημέρα της Αγίας Πεντηκοστής εκπληρώθηκε η υπόσχεση του Κυρίου».

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Και καθώς συμπληρωνόταν η ημέρα της Πεντηκοστής, ήταν όλοι οι πιστοί ομόψυχοι, συγκεντρωμένοι στο ίδιο μέρος. Και έξαφνα ακούστηκε από τον Ουρανό ένας ήχος, σαν βοή ορμητικού ανέμου και εγέμισε το μέρος όπου ήταν συναγμένοι. Παρουσιάστηκαν τότε σε αυτούς πύρινες γλώσσες, να διαμυράζονται στον καθέναν και να μένει πάνω του. Έτσι επλήσθησαν όλοι Πνεύματος Αγίου και άρχισαν να μιλούν ξένες γλώσσες και να κηρύσσουν υψηλές αλήθειες όπως τους φώτιζε το Άγιο Πνεύμα και τους έδινε την αναγκαία δύναμη».

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έφερε ανέκφραστη χαρά, φρόνημα αγωνιστικό, διάθεση ιεραποστολής, συναδέλφωση και ομόνοια. Χριστοφόροι, Πνευματοφόροι και όντως χαριτωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εδώ ζωή ελπίζοντας στη συμμετοχή μας στη Βασιλεία Του».

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το απόγευμα στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300964
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: