Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 12:21

glyfada proti 1

Γλυφάδα | Θάνος Θανόπουλος


Μέσα σε αναστάσιμο κλίμα και παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 21 Μαΐου 2023 Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Γλυφάδα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Κηφισίας κ. Κύριλλος και ο Οικείος Ποιμενάρχης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Σαμαράς, οι συνεφημέριοί του, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους, Κωνσταντίνο και Ελένη.

«Οι Άγιοι του Θεού είναι η δόξα της Εκκλησίας, είναι το καύχημα Της. Μόνο η Εκκλησία μας έχει να παρουσιάσει Αγίους, Μάρτυρες, Ομολογητές, Οσίους, άνδες και γυναίκες οι οποίοι κατέβαλλαν έναν τεράστιο πνευματικό αγώνα, έδωσαν την μαρτυρία της πίστεως» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών πρόσθεσε πως ο Άγιος Κωνσταντίνος υπήρξε κλητός από τον Θεό και αγωνίστηκε ν' ανταποκριθεί σ' αυτή την κλήση, να οικειωθεί την καινούρια πίστη μέσα σε έναν ειδωλοκρατούμενο κόσμο, να υπηρετήσει το θέλημα του Θεού, να καταξιώσει την Εκκλησία να βγει από τις κατακόμβες, έστω και ματωμένη, αλλά εν ελευθερία πλέον να κηρύσσει το Ευαγγέλιο και να λατρεύει τον ζώντα και αληθινό Θεό.

«Την κλήση που έλαβε ο Άγιος Κωνσταντίνος έλαβαν και όλοι οι Άγιοι και όλοι οι χριστιανοί είμαστε κλητοί Θεού. Να τιμήσουμε αυτή την πρόσκληση του Θεού και με το ζήλο μας, την αφοσίωσή μας, με τον πνευματικό αγώνα να αξιωθούμε όπως όλοι οι Άγιοι νa ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο του Αναστημένου Χριστού» - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών εξέφρασε την βαθιά του συγκίνηση που λειτούργησε μετά από 20 χρόνια στον ιστορικό αυτό Ναό και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την πρόσκληση να συμπανηγυρίσουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιοι βουλευτές.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο για την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την φετινή πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Γλυφάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300239
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: