Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καλαμαριάς. 20/05 12:24

mnimi genoktonias 6

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19η Μαΐου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο των μαρτύρων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας.

Των όλων λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης κ. Ιουστίνος, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως περί της ποντιακής γενοκτονίας, της ανάγκης άμεσης αναγνώρισης της από τη διεθνή κοινότητα, ως και της διατήρησης της ενότητος του ποντιακού ελληνισμού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού και ενώπιον του μνημείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στους 353.000 μάρτυρες της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τελέστηκε αρχιερατικό τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων από κόμματα, φορείς και προσφυγικούς συλλόγους, και εκφωνήθηκε κατάλληλη ομιλία από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Ιωάννη Δαρδαμανέλη.

Ρίγη συγκινήσεως προκάλεσαν στο παριστάμενο πλήθος η εκφώνηση του όρκου των Ποντίων ανταρτών, ως και ο χορός «Σέρα», τα οποία εκτέλεσαν μέλη του χορευτικού τμήματος της Αδελφότητος Κρωμναίων Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

mnimi genoktonias 1

Εμφανίσεις: 196201
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: