Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/03 11:41

mimikos 1

Ο Πέτρος Μιμίκος είναι 17 χρόνων. Κατάγεται από την ενορία του Νεοχωρίου και είναι μαθητής της Γ' Λυκείου.

Είναι γιός Ιερέως της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Είναι πολύ καλό, ευγενικό και ευαίσθητο παιδί, μεγαλωμένο πολύ καλά από τους γονείς του, αλλά και την διακριτική φροντίδα του Σεβασμιωτάτου.

Από μικρός, αν και είναι ακόμη μικρός, δηλαδή τα 10 του χρόνια ξεδίπλωσε τα χαρίσματά του στη μουσική κληρονομιά και από τον πατέρα του που ήταν μαέστρος της φιλαρμονικής του Δήμου Κερκίνης και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Έμαθε να ψάλλει αλλά και επηρέασε και άλλους δύο φίλους του, τον Παύλο και τον Σάββα της αυτής ηλικίας και οι τρείς εδώ και καιρό στελεχώνουν με τις γλυκιές φωνούλες τους τρία ψαλτήρια σε μικρές ενορίες και οι τρείς μαζί στα πανηγύρια της γύρω περιοχής εξασφαλίζοντας το χαρτζιλίκι τους εδώ και χρόνια.

Και τα τρία αυτά νέα παιδιά είναι προστατευόμενα του Σεβασμιωτάτου, των Ιερέων μας και των Διακόνων μας.

Ο Πέτρος όμως έχει και το χάρισμα της συνθέσεως στίχων και της μελοποιήσεώς των.

Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών έγραψε στίχους, τους μελοποίησε και τους τραγουδάει με θαυμάσιο τρόπο.

Αυτή του την προσπάθεια θέλησα ως πνευματικός πατέρας της περιοχής να σας την προβάλλω να την κοινοποιήσω σε όλους για να ακούσετε αλλά και να διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν πάψαμε να έχουμε καλά παιδιά.

Προσεκτικά και ευαίσθητα με ποικίλα όσα χαρίσματα. Να τα επαινέσετε και να πείτε δύο λόγια προσευχής να τα στηρίζει ο άγιος Θεός μας. Να είναι πάντα καλοφωτισμένα.Εμφανίσεις: 273634
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: