Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/10 23:12

sidirokastrou panagia 1

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Βαλτερού μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος για να χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως της Παναγίας Οικονομίσσης.

Η εικόνα της Παναγίας Οικονομίσσης-Λαυριωτίσσης φιλοτεχνήθηκε στο Άγιον Όρος και αποτελεί Ιερό Κειμήλιο για την ενορία, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες κάτοικοι του Βαλτερού στην ενορία τους. 

Ο κ. Μακάριος τόνισε κατά το κήρυγμα του την αξία της Παναγίας στη ζωή μας η οποία οικονομεί  τα πράγματα για την σωτηρία των ψυχών όλων των Χριστιανών και είναι μεσίτρια και βοηθός που  ποτέ δεν παύει να πρεσβεύει και να ικετεύει για όλους μας.

Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβ. κ. Μακάριος τίμησε με την προτροπή του Εφημερίου π. Αλεξίου τον επί δεκαπενταετία και πλέον Ιεροψάλτη κ. Χρήστο Αναγνώστου ο οποίος διακονεί το Ιερό Αναλόγιο αφιλοκερδώς προς δόξαν Θεού.

sidirokastrou panagia 2

sidirokastrou panagia 2

sidirokastrou panagia 2

sidirokastrou panagia 6

sidirokastrou panagia 4

sidirokastrou panagia 3

Εμφανίσεις: 229327
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: