Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/07 21:42

limani agapis 4

Μέσα σε ευχάριστη, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου η γιορτή λήξης της Α' κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών Δημοτικού της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, την οποία και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος με την παρουσία του.

Τα παιδιά προσπάθησαν να αποδώσουν μέσα από θεατρικά, τραγούδια και χορούς όσα αφομοίωσαν κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση, όλα δοσμένα με την παιδική αθωότητα και πρωτοτυπία, που ξέρει να προσελκύει Και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Με γενικό σύνθημα της κατασκήνωσης "ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΑΠΗΣ" και κάτω από την επίβλεψη του αρχηγείου και των στελεχών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ωφέλιμα πνευματικά μηνύματα, να γνωρίσουν τη συνεργασία, να μάθουν να παραμερίζουν τον εγωισμό τους και να λειτουργούν στο πλαίσιο της ομάδας, να καλλιεργήσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα, να μάθουν να αγαπούν και να ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, να μπολιαστούν δηλαδή με όλα εκείνα τα εφόδια που μπορεί να προσφέρει μια χριστιανική κατασκήνωση.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη τους, τα στελέχη για τη ανιδιοτελή προσφορά και την αγάπη τους, κυρίως τους πατέρες που έχουν την ευθύνη της κατασκήνωσης για το ανύστακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν καθημερινά σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους και την αγάπη τους για παιδιά και το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη μέσω των κατασκηνώσεων.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος τέλεσε τον Αγιασμό για την Β' Κατασκηνωτική περίοδο με κορίτσια του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Στο σύντομο συμβουλευτικό του λόγο τόνισε τη σημασία της Κατασκήνωσης μέσω της ομαδικότητας και της συνεργασίας και ευχαρίστησε τόσο τα κορίτσια που θα συμμετέχουν σ ' αυτή την περίοδο όσο και την αρχηγό και τις υπεύθυνες των ομάδων αναλώνονται αφού αρκετές έχουν και τις δικές τους οικογένειες.

limani agapis 1

limani agapis 1

limani agapis 1

limani agapis 1

limani agapis 1

limani agapis 1

limani agapis 1

limani agapis 1

Εμφανίσεις: 225143
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: