Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας. 20/06 13:42

pentikosti kalamata 1

Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Παμμεγέθης Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, στον οποίον τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου από τους εφημερίους του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Μπινίσκο και Πρωτ. Κων/νο Σφήκα και τους διακόνους Θεόφιλο Κυριάκο και Αναστάσιο Μαντζαφλάρη.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο μήνυμα της ενότητος μέσα στην Εκκλησία, που μας δίνει η εορτή της Πεντηκοστής.

Εν συνεχεία τελέσθηκε και ο καθιερωμένος Εσπερινός της Γονυκλισίας.

pentikosti kalamata 2

pentikosti kalamata 2

pentikosti kalamata 2

Εμφανίσεις: 290093
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: