Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/06 22:12

esp loykas litan 4

Σε κλίμα πανηγυρικό και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Επίκεντρο των Ιερών Ακολουθιών ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, όπου εδώ και κάποια χρόνια τιμάται ιδιαιτέρως ο Άγιος από τους ευλαβείς κατοίκους αλλά και από τον Σύλλογο Φίλων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

Δυναμική Παρουσία έδωσαν πάνω από 100 μοτοσικλετιστές, όλα νέα παιδιά, τα οποία κατά παράδοση στο τέλος του Εσπερινού λιτανεύουν με μηχανοκίνητα μέσα την εικόνα του Εφόρου και Προστάτη τους Αγίου Λουκά στις οδούς του Σιδηροκάστρου και στις γειτονικές περιοχές.

Πρόκειται για μια συγκινητική και αξιόλογη πρωτοβουλία, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο αρκετό κόσμο και που οφείλεται στον δραστήριο και άοκνα εργατικό εφημέριο του Ναού π. Παύλο Παπαδόπουλο και στους συνεργάτες του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος αναφέρθηκε στη μορφή και την προσωπικότητα του Αγίου Λουκά που τον καταξίωσαν στις συνειδήσεις των ανθρώπων, κυρίως δε στις θαυματουργικές του ιδιότητες, αφού ακόμη και στις μέρες μας πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν ικετευτικά στον Άγιο για να λάβουν την ίαση και τη θεραπεία στις ασθένειές τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε όλα τα νέα παιδιά που βρίσκονται στο πλευρό της Εκκλησίας και με τον δικό τους μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο εκφράζουν έμπρακτα την ευλάβειά τους στα Ιερά Κειμήλια της πίστης μας, τις εικόνες των Αγίων μας που αναδίδουν το άρωμα και την ευωδία της θαυμαστής βιοτής όλων εκείνων των ανθρώπων που αγωνίστηκαν και έλαβαν το στεφάνι της αγιότητος.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, στο τέλος της οποίας θα ψαλεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής ενός νέου στην ηλικία Ιερέως της Μητροπόλεως, του π. Αγαθαγγέλου Γρεασίδη.

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

esp loykas litan 1

Εμφανίσεις: 215977
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: