Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 20/06 14:39

proerots

Το Χιλιόδενδρο της Καστοριάς έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρος Βασιλείου, ο οποίος μαρτύρησε στον τόπο αυτό.

Η μνήμη του τιμάται στις 21 Ιουνίου κι έτσι φέτος, πρώτη φορά μετά την επίσημη αγιοκατάταξή του, διοργανώθηκε εβδομάδα λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου.

Καθημερινά προσφερόταν η Θεία Ευχαριστία, ψαλλόταν Παράκληση, ενώ τελέστηκε και το ιερό Ευχέλαιο.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, παρουσία πλήθους Ιερέων και του πιστού λαού, οι οποίοι με τάξη παρέμειναν έως αργά στον Ναό προσευχόμενοι στον Άγιο Βασίλειο.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως και έδωσε βαρύτητα στη σημασία της αγιότητας μέσα στην Εκκλησία και ιδιαίτερα στις κρίσιμες ημέρες που ζούμε.

Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου και αύριο, Κυριακή 21 Ιουνίου, θα κλείσει ο εορταστικός αυτός κύκλος με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, ακολουθίες που θα μεταδοθούν από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Πειραϊκής Εκκλησίας και τον τοπικό Σταθμό της Καστοριάς, προκειμένου οι απανταχού πιστοί να μπορούν να συμπροσευχηθούν στον τοπικό μας Άγιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: