Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καστορίας. 02/06 11:36

kiriaki pateron kas

Στον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς βρέθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του ως άνω Ναού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νικόλαος Γιαννουσάς και οι πρεσβύτεροι π. Ελευθέριος και π. Βασίλειος καθώς και οι Διάκονοι Ιάκωβος και Παύλος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ανάγνωσμα του ευαγγελιστού Ιωάννου που αναγνώστηκε κατά τη Θεία Λειτουργία και συγκεκριμένα στη φράση «Ἐφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις οὓς δέδωκάς μοι ἐκ τοῦ κόσμου».

Προ της απολύσεως, τέλεσε και το ιερό μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων προμάχων και υπερασπιστών της Βασιλίδος των πόλεων, Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών αυτού, ως και πάντων των τελειωθέντων αδελφών ημών κατά την ημέρα εκείνη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300356
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: