Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. 07/01 21:10

papafeio thessaloniki

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και με ιδιαίτερη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης το οποίο τελεί υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου, σύμφωνα με την επιθυμία και τη διαθήκη του ιδρυτή του Παπαφείου Ορφανοτροφείου «Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ» και Μεγάλου ευεργέτη της πόλεώς μας και της Ελλάδας γενικότερα «Ιωάννη Παπάφη».

Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Αντώνιος Πακαλίδης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο και τέλεσε το και το μνημόσυνο του Εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη και των υπολοίπων ευεργετών και δωρητών του Ιδρύματος μετά από 117 χρόνια και λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς στα ορφανά της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδος γενικότερα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός εσωτερικών και Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόξενος της Μάλτας εν Ελλάδι κ. Ανδρόνικος Σινιόρης, αρκετοί Βουλευτές μεταξύ αυτών ο κ. Γκιουλέκας, ο κ. Καλαφάτης, ο κ. Κούβελας, ο κ. Σιμόπουλος, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι τρεις σύλλογοι των αποφοίτων του Παπαφείου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης οι οποίοι και κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του Μεγάλου ευεργέτη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον πατέρα τους που όλα αυτά τα 117 χρόνια καλλιέργησε, μόρφωσε και διαπαιδαγώγησε περί τα 30.000 παιδιά που αποφοίτησαν από το ιστορικό ίδρυμα.

Την θρησκευτική οργάνωση του Ναού, είχε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου και υπεύθυνος του Ναού του Παπαφείου Ορφανοτροφείου «Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ» και του ιστορικού συλλόγου αποφοίτων Παπαφείου Ορφανοτροφείου «Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ» ο οποίος ιδρύθυκε από το 1926 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο πατήρ Αντώνιος Πακαλίδης, ο οποίος στο κήρυγμά του με θέμα: «Την χείρα σου την αψαμένην, την ακήρατον κορυφήν του Δεσπότου», μίλησε για την διπλή γιορτή του Τιμίου Προδρόμου και το έργο του Μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη, καθώς και την πολυετή προσφορά του Παπαφείου στον ορφανικό κόσμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300286
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: