Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/01 20:47

eseprinos theofanion peristeri 57

Για την Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με κατάνυξη, μεγαλοπρέπεια, τάξη και ευλάβεια, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Νέων Σεπολίων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, οι εφημέριοι του Ναού, πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Αρχιδιάκονος π. Ειρηναίος Γεροντής.

Το στολίδι της Μητροπόλεως Περιστερίου, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Νέων Σεπολίων ο Σεβασμιώτατος, με τους καλλίφωνους Ιεροψάλτες, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από νωρίς το απόγευμα παρά το τσουχτερό κρύο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

“Μαζευτήκαμε απόψε στον περικαλλή τούτο ναό να εορτάσουμε κατανυκτικά τον Μέγα Εσπερινό των Θεοφανείων. Να συμπροσευχηθούμε. Μεγάλη μέρα αύριο, ανοίγουν οι ουρανοί και εορτάζει η φύση. Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό, διότι μας αξίωσε να φτάσουμε στην Αγία μέρα των Αγίων Θεοφανείων και Επιφανείων” - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Χαίρομαι που συναντηθήκαμε αδελφοί μου, αγαπημένοι μου Χριστιανοί. Να γνωρίζετε ότι ο Χριστός δεν θέλει τίποτα άλλο παρά μόνο την καρδιά μας. Αγαπήστε το Χριστό, βάλτε τον στην καρδιά σας και θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα συνοδοιπορήσουμε με αγάπη και σεβασμό”.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και τους εφημέριους του ναού για την φιλοξενία τους και ευχήθηκε σε όλους: “Καλά και Άγια Θεοφάνεια, με φώτιση του νου και την ψυχής”.

Τέλος να αναφερθεί ότι τους ύμνους απέδωσε ευάριθμη βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 165256
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: