Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/10 21:29

agios ierotheos peristeri proti 28

Περιστέρι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Ιεροθέου, Επισκόπου Αθηνών στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Περιστέρι.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Επιφάνιο Κάνδρο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι καθ' όλη την διάρκεια του εσπερινού πλήθος πιστών συνέρρεε στον μοναδικό στο λεκανοπέδιο Αττικής Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα του πρώτου Επισκόπου Αθηνών, Αγίου Ιεροθέου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την πνευματική εικόνα και παρουσία του Αγίου Ιεροθέου.

"Η Χάρις του Θεού μας σύναξε απόψε στον ιστορικό και περικαλλή αυτό Ναό. Είναι ευλογία για την Μητρόπολη μου, και είναι ιδιαίτερη η Χάρις για την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου ότι έχει τον μοναδικό Ναό σε όλο το λεκανοπέδιο που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιερόθεο, εδώ στο Περιστέρι" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κλήμης τόνισε ότι το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο, το οποίο άκουσε ο Ιερόθεος ο φιλόσοφος, ήταν η αφορμή να αφήσει τις φιλοσοφίες, να μυηθεί στον χριστιανισμό και να γίνει ο πρώτος Επίσκοπος των Αθηνών.

"Ο Άγιος Ιερόθεος αυτός ο μεγάλος Επίσκοπος είχε και μια άλλη ευλογία. Όταν κοιμήθηκε η Παναγία μας, τρεις Επίσκοποι μαζί με τους Αποστόλους ηρπάγησαν εν νεφέλαις, λέει η Ιερά Παράδοση. Ο Ιερόθεος Αθηνών, ο Διονύσιος Αρεοπαγίτης και ο Τιμόθεος, βρέθηκαν μαζί με τους Αποστόλους στην Γεσθημανή για την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Και μάλιστα, λέει η Ιερά Παράδοση, ότι ο Άγιος Ιερόθεος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της Παναγίας" συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Περιστερίου υπογράμμισε: "Πρέσβευε Άγιε για τον ιστορικό και περικαλλή Ναό σου, που και ο εγκέλαδος τον χτύπησε αλλά ευτυχώς τον ετραυμάτισε ελαφρά. Ο Άγιος Ιερόθεος να επιστηρίζει τον μοναδικό Ναό του σε όλο το λεκανοπέδιο. Σας παρακαλώ, ν' ανάβετε το κερί σας στον Άγιο και να τον παρακαλείτε να δώσει και στην εποχή μας, την γκρίζα, την αλλοπρόσαλλη, την εγωκρατούμενη, Αγίους Ιερείς και Αγίους Επισκόπους. Το έχουμε ανάγκη".

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: