Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/10 19:24

egainia agias paraskevis 3

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον οικισμό Τριάντα Δ.Ε Φιγαλείας.

Την ακολουθία των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας της ιερής τελετής.

Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο ιερέας της περιοχής, εξέφρασε εκ μέρος όλων των Ενορίτων την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο, για τη διαρκή στήριξή του σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Ενορία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην ανέγερση του Ναού, που πλέον αποτελεί έναν ακόμα ''πνευματικό φάρο'' για την περιοχή.

Επίσης ευχαρίστησε τους κληρικούς που συμμετείχαν στην τελετή, τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό που είχε κατακλύσει τον ναό και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ολοκληρώνοντας, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους κατοίκους του χωριού, για την αξιοποίηση του Ιερού Ναού.

Τέλος, ο Σεβασμιώατος μνημόνευσε δε και τους απόντες εν ζωή αδελφούς που βοήθησαν τα μέγιστα στην κατασκευή της εκκλησίας αυτής ενώ τέλεσε και τρισάγιο εις μνήμην τους.

egainia agias paraskevis 1

egainia agias paraskevis 1

egainia agias paraskevis 1

egainia agias paraskevis 1

egainia agias paraskevis 1

egainia agias paraskevis 1

egainia agias paraskevis 1

Εμφανίσεις: 246066
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: