Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καλαμαριάς. 26/05 16:41

kalamarias kiriaki 1

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ελεύσει της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, του θαυματουργού, τελέστηκε σήμερα στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Αρχιμ.π. Ευδόκιμο, τον κομιστή της Αγίας Κάρας, και τους Πατέρες του Ιερού Ναού και τους Διακόνους.

Ο Σεβασμιώτατος στον θείο λόγο του, έκανε εκτενή αναφορά στο σπουδαίο θεολογικό διάλογο του Χριστού με την Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, τονίζοντας το έλεος και την αγάπη του Χριστού, ακόμα και σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο σκοτάδι, όπως και την παιδαγωγική και θεολογική κλιμάκωση του διαλόγου από τον Χριστό.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και πάλι το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την κανονική άδεια την οποία παρέσχε για τη μεταφορά της Αγίας Κάρας στην Καλαμαριά, όπως και τον Πανοσ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου κ. Ευδόκιμο, διότι ο ίδιος αυτοπροσώπως, εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του προς το λαό της Καλαμαριάς, μετέφερε την Αγία Κάρα.

Αντιφωνώντας τον οικείο Ποιμενάρχη, ο Άγιος Καθηγούμενος, επιβεβαίωσε τα αισθήματά του προς την Καλαμαριά και προς το πρόσωπό του και για μια ακόμα φορά υποσχέθηκε ότι κάθε χρόνο, Θεού θέλοντος, η Αγία Κάρα θα μεταφέρεται κατά τη Μεταπασχάλια περίοδο στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς.

Η Αγία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό έως και την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία θα αναχωρήσει και πάλι για το μοναστήρι.

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

kalamarias kiriaki 2

Εμφανίσεις: 211206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: