Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/05 23:27

agiou epifanioy kilkis 40

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο της Αναστάσεως του Κυρίου που διανύουμε, την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 ΜαΪου 2019, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τον άγιο Επιφάνιο, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Την ημέρα αυτή εορτάζει τα ονομαστήρια του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχίμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος τιμήσε με την αρχιερατική παρουσία του αλλά και τις θερμές ευχές του για καλή διακονία προς δόξαν του Αγίου Θεού.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως μετείχαν επίσης οι Ιερομόναχοι Νεκτάριος Ντέντας και Βαρθολομαίος Τασιούλης καθώς και ο Ιεροδιάκονος Φιλόθεος Τσαμπαζάκης.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε προσευχητικά και κατά την διανομή του αντιδώρου ευχήθηκε στον Εφημέριο τους τα δέοντα για την ονομαστική του εορτή.

Στη σύντομη προσλαλιά του, προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον άμεσο συνεργάτη του να μιμηθεί το παράδειγμα του προστάτου Αγίου του, τους δε πιστούς προέτρεψε να εμβαθύνουν στο αληθινό νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να ακούν με προσοχή την φωνή της Εκκλησίας, η οποία διατρανώνει τον αγιαστικό και σωστικό σκοπό της.

Ο π. Επιφάνιος ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του διά την τιμή που του έκανε να ευλογήσει αρχιερατικώς την εορτή του και του ευχήθηκε καταλλήλως. Ακόμη ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου που μαζί πορεύονται περισσότερα από δέκα χρόνια πάντοτε προς δόξαν Θεού.

Το απόγευμα της εορτής ο εορτάζων Πρωτοσύγκελλος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς, της οποίας και Ηγουμενεύει, μετά την ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς τον Άγιο Επιφάνιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 287783
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: