Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

apokathilosi ioannina proti 1

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου «Αγορᾶς» στα Ιωάννινα.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κορύφωση του Θείου Δράματος του Κυρίου.

''Ο Χριστός τόσο πολύ μας αγάπησε, ώστε έγινε ο δικός μας Άνθρωπος, έγινε Αυτός ο οποίος σήκωσε και σηκώνει πάνω Του τα βάσανά μας. Βαστάζει επάνω του τα λάθη μας, τις αγωνίες μας, τα ερωτηματικά μας για την ζωή. Βαστάζει όμως πάνω του και την σφραγίδα της ζωής, γιατί Αυτός είναι η Ζωή, η Οδός, το Φως και η Ανάσταση'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

''Ο Χριστός δεν διαμαρτύρεται, δεν μας κατηγορεί για την Σταύρωση, δεν μας κατηγορεί ούτε για τις αμαρτίες μας, αλλά ζητά από εμάς να μην αγνοήσουμε αυτή την αγάπη, αυτή την πρόσκληση αλλά να προσέλθουμε και να καταθέσουμε τις αμαρτίες μας, τις αγωνίες μας σε Αυτόν και Αυτός τότε θα γεμίσει την ζωή μας με νόημα'' τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος.

''Καταθέστε την ζωή σας, την καρδιά σας και το νου σας στον Χριστό'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό και προσκύνησαν τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 145229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: