Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Φιλίππων. 28/03 14:06

proxenos filippon 2

Σήμερα, Πέμπτη 28-3-2019 ο Γενικός Πρόξενος της Αμερικής στην Θεσσαλονίκη αξιότιμος κ. Gregory W. Pfleger, Jr., συνοδευόμενος από την κ. Ιωάννα Κουτσουνάνου, υπεύθυνη Πολιτικών Υποθέσεων του Προξενείου επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο στο Επισκοπείο της Καβάλας και είχε μαζύ του συνεργασία και συζήτηση διαρκείας μιάς ώρας περίπου.

Η συζήτηση υπήρξε διεξοδική στα θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Μακεδονία μας, με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορική και θρησκευτική μας ταυτότητα και στην αξία του θρησκευτικού τουρισμού και την προβολή της αρχαίας μακεδονικής πόλεως των Φιλίππων, του Βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας και του Μνημείου αφίξεως στην αρχαία Νεάπολη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Η ενημέρωση του κ. Προξένου ήταν γι΄ αυτόν χρήσιμη και εξυπηρετική για την διαμόρφωση προσωπικής γνώμης επί των θεμάτων αυτών.

Η όλη συζήτηση και διαδικασία, και η προσφορά δώρων και αναμνηστικών στον Γενικό Πρόξενο της Αμερικής είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για την Πόλη μας και την τοπική μας Εκκλησία.

proxenos filippon 1

proxenos filippon 1

Εμφανίσεις: 186838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: